1.     Jong Heren 1
5.     Heren Veteranen A

Aanpak teamsamenstellingen 2020-2021

Beste spelers en ouders,

Het is een rare tijd en door de gehele corona situatie is dit hockeyseizoen anders gelopen dan we gedacht en gehoopt hadden. Laten we in ieder geval met een positieve blik naar het komende seizoen kijken. De TC is al volop bezig met de teamindelingen hiervoor.

Door de huidige 'corona-tijd' is het indelingsproces anders dan anders gelopen. Zo hebben we bijvoorbeeld minder mogelijkheden gehad om de spelers in wedstrijdsituaties te kunnen beoordelen. Dit jaar hebben we alle trainers en coaches gevraagd hun team en spelers te evalueren o.a. gebruikmakend van TIPS. Dit is een soort spelersvolgsysteem waarbij we een nog objectiever beeld krijgen van de diverse spelers.

We proberen toch een voorlopige teamindeling voor de zomer te publiceren. Wel zal bij aanvang van het nieuwe seizoen nog extra aandacht voor de indelingen zijn. Dit kan betekenen dat de samenstelling van teams, met name de selectieteams nog wijzigen.

De voorlopige selectieteams die we uiteindelijk samenstellen zullen uit meerdere speelsters bestaan. Bij aanvang van het nieuwe seizoen zullen we dan opstarten met deze grotere teams waarbij uiteindelijk keuzes gemaakt worden en het definitieve team wordt samengesteld. De eventuele speelsters die dan niet geselecteerd worden, zullen geplaatst worden in het eerstvolgende team.

In enkele leeftijdscategorieën maken we één, soms twee selectieteams. Naast de input die we al hebben, organiseren we voor de MA, MB en MC een tweetal selectietrainingen. De speelsters krijgen hiervoor een persoonlijke mail.

De aanpak die we volgen voor de teamindelingen staat in de bijlage bij deze mail.

Mochten er vragen zijn dan horen wij dat uiteraard graag.

Met sportieve groet, namens de TC

Helmich op ten Noort

Bijlage: 2020-2021_Aanpak samenstelling teams MHC De Dommel.pdf