1.     JD1
2.     JA1
4.     Heren Veteranen B

De nieuwe regels 2019-2020

We spelen voortaan in 4 kwarten van 17,5 minuten.

-      De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten.

!! LET OP dat dit strak gehouden wordt. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij het noodzakelijk is te sproeien.

Vliegende keeper is afgeschaft.

-      Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als er voor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper.

Strafcorner

-      Einde uitspeelcorner gelijk aan standaard cornerregels. "2 x buiten de cirkel” regel verdwijnt.

-      Bij een vrije slag voor de verdediging mag deze met de beschermende kleding worden genomen. PAS OP geen selfpass. (was vorig seizoen nog een proef)

-      Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

Vrije slag overal van binnen de cirkel.

-       Net als bij zaalhockey mag een vrije slag voor de verdedigende partij in de cirkel nu ook vanaf elke plek binnen de cirkel worden genomen.

Vijf meter afstand, ook in de cirkel

-     Verdedigers moeten te allen tijde vijf meter afstand houden bij een vrije slag, ook als ze in de eigen cirkel staan. Een uitzondering geldt als de aanvaller ervoor kiest de vrije slag direct te nemen. De verdediger heeft dan geen tijd om op vijf meter te gaan staan en mag dan de aanvaller schaduwen binnen de cirkel.

!! LET OP : liever 5,5 meter dan 4,95 meter

• Giete Cremers