Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
Clubcompetitie
1.     JA1
2.     JD1
3.     MD2
4.     Jong Dames 2
5.     MB1

Hele clubcompetitie
MHC de Dommel
M.H.C. de Dommel
Zegenwerp 1a
5271 NC Sint Michielsgestel
Telefoon Clubhuis 073-5512072
www.mhcdedommel.nl
 
Postadres:
Dorpstraat 22 A
5293 AN GEMONDE
[email protected]
Zaalhockey Coördinatoren-Zaalwachten Een zaalcoördinator coördineert (een deel van) een wedstrijddag. Hij / zij is verantwoordelijk voor een soepel verloop van (een deel van) de dag, waarop wedstrijden tijdig beginnen en eindigen en op een prettige manier verlopen. 
Ook is hij / zij aanspreekpunt in het geval van calamiteiten (er is een zaalcoördinatorhesje aanwezig in de koffer welke door u gedragen dient te worden, hierdoor bent u herkenbaar voor iedereen). 
 
OP TIJD AANWEZIG Ben een kwartier vóór de eerste wedstrijd aanwezig; in geval van de eerste hockeywedstrijd die dag, zorg dan dat razendsnel de balken door het thuisspelende team worden gelegd (er zitten minimaal 15 minuten tussen ingang zaalhuur en start eerste wedstrijd); in andere gevallen heeft u dan de tijd voor een korte overdracht door de zaalcoördinator voor u. 
 
BLAUWE KOFFER De blauwe wedstrijdkoffer ligt bij de beheerder van de sporthal en dient daar na de laatste wedstrijd van de dag ook weer compleet ingeleverd te worden.   
 
Inhoud blauwe koffer: 
? Twee gele wedstrijdballen (zorg dat deze niet kwijtraken!) 
? Twee identieke fluitjes  
? Instructies voor de zaalcoördinator 
? Overzicht van alle wedstrijden en ingedeelde scheidsrechters inclusief de tijden        van zaalhuur 
? Telefoonlijst van coaches en scheidsrechters 
? Overzicht spelregels – verschillen veld- en zaalhockey 
? Twee pennen 
? Pleisters + schaar 
? Sporttape  
? WiFi-code 
? EHBO-doos 
? Bij de beheerder is een coolpack van de Dommel verkrijgbaar 
? Hesje tbv de zaalcoördinator 
 
ALGEMEEN 
? Het eerste team van de dag moet de balken leggen en de goals, teambanken*, wedstrijdtafel*, en strafbank (voor wedstrijdtafel) plaatsen. (*op de witte lijn svp)
? Geen zwarte zolen (welke afgeven) in de zaal; alléén schone zaalschoenen met lichte zolen 
? Geen getapete hockeysticks, enkel en alleen zaalhockeysticks (m.u.v. de nietcompetitiespelende jongste jeugd) 
? Keepersuitrusting alleen met kunststofriempjes, metalen riempjes zijn niet toegestaan! 
? Zorg ervoor dat de banken aan de korte zijden van het veld, dus ook achter de goals,  volledig zijn verwijderd! 
? Alleen de spelers/speelsters, coaches, scheidsrechters, zaalwachten en zaalcoördinator mogen zich in de zaal bevinden. Indien niet het juiste schoeisel wordt gedragen is er bij de beheerders een setje schoenenhoesjes te lenen. Al het andere publiek dient zich buiten de zaal te begeven; zij kunnen vanaf de tribune de wedstrijd volgen. 
? Het laatste team van de dag moet de balken opruimen (tip: vraag de zaalbeheerder of er nog een vereniging ná ons in de zaal speelt; wellicht kan dan e.e.a. blijven staan dat die vereniging ook nodig heeft, bijvoorbeeld goals, banken, wedstrijdtafel voor zaalvoetbal). 
 
INLOPEN EN INSPELEN 
? Inspelen voor een wedstrijd mag alléén op het wedstrijdveld zelf gebeuren en kan uiteraard alleen als de wedstrijd ervoor is afgelopen. Het is toegestaan om naast het veld(tussen de muur en de witte lijn) in te lopen mits dit rustig gebeurt, anders kan dit als zeer storend worden bevonden voor spelers en scheidsrechters van een nog lopende wedstrijd. In kleedkamers, hal en kantine is het niet toegestaan in te lopen of in te spelen. Zie hierop toe en grijp indien nodig in! 
 
BIJ AFWEZIGHEID 
? Teams, scheidsrechters en zaalwachten dienen ten minste 15 min. vooraf aanwezig te zijn. Let op: scheidsrechters en zaalwachten kunnen nog zelf aan het spelen zijn. 
? Bij afwezigheid van: - scheidsrechter: bel eerst de scheidsrechter en dan evt. de aanvoerder / coach van zijn / haar team (zie telefoonlijst in blauwe koffer) - zaalwacht: vraag de aanvoerder / coach van zijn / haar team  
 
LET OP BEGINTIJD EERSTE WEDSTRIJD 
Begintijd van de eerste wedstrijd is ongeveer een kwartier later dan het moment waarop de zaalhuur ingaat (voor een overzicht van de gehuurde zaaluren: zie blauwe koffer); vaak is er dan nog een andere vereniging vóór ons in de zaal. Er dient ter plekke dus strak te worden gecoördineerd: 
? Geef tijdig aan het thuisspelende team en zijn coach aan dat ze, direct nadat de vereniging vóór ons klaar is, de balken moeten  leggen, de goals moeten zetten en de tafel met scorebord en banken moeten neerzetten. 
? Geef tijdig aan de scheidsrechters aan dat zij aan de aanvoerders van beide teams aangeven dat ze beperkte inspeeltijd hebben: tot het tijdstip waarop de wedstrijd start. 
? Zorg dat de wedstrijd op tijd begint, anders is 2 x 20 min spelen niet haalbaar en wordt het minder. 
 
HOUD DE EINDTIJD VAN DE WEDSTRIJD AAN Te laat beginnen is toch op tijd ophouden! U bent degene die, voordat de wedstrijd begint, beslist met hoeveel minuten de wedstrijd wordt ingekort (hierbij geldt dat de geplande eindtijd niet mag veranderen!). 
 
DENK AAN DE WEDSTRIJDBAL 
Wedstrijdballen raken snel weg! Dus aan het einde van de wedstrijd de oranje wedstrijdbal direct weer innemen. 
 
DIGITAAL WEDSTRIJD FORMULIER 
Het is aan de scheidsrechters (en eventueel zaalcoördinator) om voor aanvang van de wedstrijd de spelerslijsten in het DWF te controleren of deze zijn ingevuld, dit moet namelijk vooraf gedaan worden! Het is aan de coach(es) van beide teams en aan de scheidsrechter(s) om direct na de wedstrijd het DWF af te ronden op de locatie. Help hen hier zonodig aan herinneren. Er is WiFi in de hal aanwezig, dit kan gebruikt worden wanneer een scheidsrechter of coach geen  mobiel netwerk beschikbaar heeft.  
 
Met u als zaalcoördinator vertrouwen we op een prettig en soepel verloop van de zaalwedstrijden, u mag daarin eisend zijn naar alle betrokkenen ter plaatse(ook de scheidsrechters!). Dank voor uw inspanningen

Document voor zaalhockeycoördinatoren is hier te downloaden 
Document voor zaalwacht is hier te downloaden

 
Hoofdsponsors
Brieven van de Voorzitter
Er zijn nog geen brieven van de voorzitter.
Vandaag jarig
  • Lois van de Vrande
  • Mandy van Vught
Uitslagen
DVB M.H.C. Deurne DA 2-6
H2 MHC Best H3 2-7
HVA Hockeyclub 's-Hertogenbosch HB 2-3
HVB HC Helmond HD 1-4
DJ1 HC Oranje Rood Oranje-Rood DJ6 0-7
DJ2 Hockeyclub Berlicum DJ1 5-1
DJ3 Hockey Geldrop DJ1 5-2
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen