4.     Heren 1

Algemene Informatie Lidmaatschap

Plezier in hockey? Meld je dan aan als lid van de Mixed Hockey Club De Dommel

De hockeysport is voor jongens en meisjes meer dan alleen een wekelijkse hockeywedstrijd op het veld. Buiten de wedstrijden zijn er trainingen en worden er toernooien of andere festiviteiten georganiseerd waaraan kan worden deelgenomen.

Bij De Dommel is er dus altijd iets te beleven.

De activiteiten voor de jeugd vind je op de site bij Jeugd en de Activiteiten.

De betrokkenheid van onze leden (en hun ouder(s)/verzorger(s)) is bij de club groot. Ook Senior spelers zijn bij de Dommel van harte welkom. We hebben diverse seniorenteams in diverse speelsterktes. Zo is het mogelijk om als ervaren, of minder ervaren speler in te stromen.

Wanneer kun je kennismaken met de hockeysport/ Wanneer kun je lid worden???
Voor de jongste jeugd worden er in het voorjaar (maart-april) kennismakingstrainingen georganiseerd. Dat zijn ongeveer 10 trainingen waarbij de jeugd kan kennismaken met de hockeysport. Kinderen vanaf 6 jaar (tot 9 jaar) zijn hierbij welkom.

De uitnodiging voor deze kennismakingstrainingen wordt in februari op de website geplaatst en de kinderen in groep 3 en 4 van de basisscholen in Sint Michielsgestel ontvangen hiervoor een uitnodiging. Na de kennismakingsperiode kun jij je aanmelden als lid. In het najaar kun je dan meedoen met competitiewedstrijden.

Ben je al 9 jaar of ouder en wil je graag gaan hockeyen, neem dan eerst contact op met de TC ([email protected]). Zij bekijkt dan de mogelijkheden. Je start dan eerst met het volgen van trainingen. De betreffende trainer bepaalt wanneer je kunt instromen in een spelend team. Je kunt altijd drie proeftrainingen volgen om te kijken of het je bevalt. Daarna kun je je aanmelden als lid.

Wanneer gaan we hockeyen???
De eerste helft van het seizoen loopt vanaf de zomervakantie tot begin december. Gedurende de winterstop zijn er een aantal teams die in de zaal trainen en hockeyen. Na de carnavalsvakantie start de tweede helft van de competitie die loopt tot juni. Daarna is er een slotdag voor de jongste jeugd of eventueel een toernooi waar met een hele dag sport en spel het seizoen wordt afgesloten.

Wat heb je nodig???
Kunstgrasschoenen, scheenbeschermers zijn verplicht, een gebitsbeschermer is noodzaak. Als kleding kun je gewone sportkleding aantrekken die gemakkelijk zit. Pas als je officiële wedstrijden met een team gaat spelen zul je het clubtenue moeten aanschaffen via Teun van Pelt (ook een shop in het clubhuis). Een donkergroene korte broek/rok, oranje kousen met logo, een witte polo met oranje kraagje voorzien van het Dommel logo. Tenslotte is een hockeystick natuurlijk ook erg belangrijk. Deze kun je voor drie proeftrainingen bij ons in het clubhuis lenen. Daarna koop je een eigen hockeystick. Laat je goed informeren over de lengte van de stick.

De Dommelshop heeft ook trainingskleding en allerlei accessoires, meer info hierover vind je onder Vereniging/Dommelshop.

• Luuk Oor
D1 MHC Bemmel 800 D1 0-2