Je bent hier: MHC de DommelHockeyInformatie en regels

[email protected]cdedommel.nl
Informatie en regels

Wedstrijdkleding Jongste Jeugd, Junioren en Senioren

Dommelkleding is verkrijgbaar bij Teun van Pelt in Den Bosch. Voor leden geldt hier 10% korting!!!! Het officiële wedstrijdshirt bestaat uit een witte polo met oranje kraag en voorzien van het Dommel logo. Een groene broek of rokje met het Dommellogo en oranje sokken.

In ons clubhuis hebben we de "Dommelshop" met clubkleding en diverse sportkledij van Teun van Pelt Den Bosch. De kleding is ook via de webshop van Teun van Pelt te bestellen met uiteraard de 10% clubkorting, en uw bestelling ligt op zaterdag klaar in onze  "Dommelshop".

Spelregels

Voor de hockeyspelregels voor senioren, junioren alsook 3-tal, 6-tal en 8-tal hockey.

Zie de website van de KNHB.

Regels gebruik kunstgras

Om onze velden optimaal te houden, verzoeken wij alle gebruikers van de kunstgrasvelden zich aan de volgende regels te houden:

1. geen schoenen met ijzeren noppen dragen

2. geen kauwgom op het veld gebruiken

3. geen honden op het veld

4. geen glaswerk meenemen

5. niet roken op de velden

Reservering velden

Voor het reserveren van een of meerdere velden gedurende het seizoen of het checken van de beschikbaarheid van de velden buiten de reguliere competitie, bijvoorbeeld voor het spelen van oefenwedstrijden of het geven van trainingen die niet door de club geregeld zijn, moet je tijdig contact opnemen met Wedstrijdzaken (Saskia van der Zanden - [email protected]).

Protocol afgelasten wedstrijden en trainingen

De Dommel heeft voor het keuren van haar kunstgrasvelden een protocol opgesteld hoe te handelen bij weersomstandigheden die het bespelen van de kunstgrasvelden onmogelijk maken. Dit protocol is opgesteld onder verantwoordelijkheid van het bestuur. Dit protocol dient ten alle tijden als onderbouwing voor het afkeuren van de velden.

1. Het bestuur is verantwoordelijk voor het keuren van de kunstgrasvelden van De Dommel.

2. De velden van De Dommel kunnen alleen worden gekeurd door de daartoe door het bestuur aangewezen personen te weten:

- trainingen: trainingscoördinatoren

- zaterdag en zondag: Toon van den Berg

- bedrijfshockey: Odette van Waes/ Toon van den Berg

3. Indien de velden zijn afgekeurd is het complex gesloten en zijn de velden verboden terrein.De tot keuren bevoegde persoon informeert wedstrijdzaken, die vervolgens de scheidsrechters en de wedstrijdsecretariaten van betreffende verenigingen informeert.

4.Wedstrijdzaken informeert op zaterdag de barcommissie en op zondag de barbeheerder en plaatst direct een melding op de website.

5. Er zal nooit worden teruggekomen op een genomen besluit om velden al dan niet (af) te keuren. Omdat er diverse weersomstandigheden debet kunnen zijn aan het afgelasten van de wedstrijden is hieronder een richtlijn opgesteld over de manier waarop en de reden waarom tot afkeuring van velden moet worden overgegaan.

1. Rijp

rijp ontstaat bij temperaturen onder de "0" graden celsius door de overgang van waterdamp in ijs. Door rijp kunnen de velden glad worden. Tevens kan rijp zeer schadelijk voor de velden zijn.

2. Sneeuw

Indien de velden zijn besneeuwd is het verboden de velden te betreden. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste zorgt sneeuw voor een natuurlijke beschermlaag waaronder de diverse ongedierten afsterven wat ten goede komt aan het natuurlijk herstel van de toplaag van het kunstgras. Als men de velden toch bij sneeuw betreedt zal de toplaag afbreken en kan hierdoor onherstelbaar worden beschadigd. Tevens duurt bij betreding van de velden bij sneeuw het ontdooiproces aanzienlijk langer. Het is hierom dat betreding van de velden bij sneeuw verboden is.

3. Wateroverlast

Ook extreem wateroverlast kan bij het bespelen van de velden leiden tot gevaarlijke situaties.

4.Criteria

De criteria zijn:

1. Het hockeyspel moet gespeeld kunnen worden;

2. Er mag geen extra risico voor blessures zijn;

3. Geen extreme weersomstandigheden;

4. De veiligheid van de spelers staat op de eerste plaats.

• Luuk Oor
D1 MHC Bemmel 800 D1 0-2