Wedstrijdsecretariaat

 
In LISA hebben wij de mailadressen:
 
Wedstrijdsecretariaat:   [email protected]  
Arbitrage:                     [email protected]      
 
Hier kun je alle vragen en opmerkingen kwijt betreffende wedstrijden en arbitrage.
 
Indien je contact met ons zoekt graag in de balk ”onderwerp” aangeven voor welk team je mailt. Uiteraard kan een club niet zonder vaste gewoonten en afspraken. Graag zetten we deze zaken voor iedereen op een rijtje.

Het wedstrijdprogramma in LISA is pas definitief op dinsdag 12.00 uur voorafgaand aan het speelweekend. De KNHB is nl gerechtigd om tot maandag 19.00 uur wijzigingen in de planning aan te brengen. Uiteraard is er tijd nodig om deze eventuele wijzigingen door te voeren in ons eigen speel- en scheidsrechters schema. Alle eerdere informatie op de site is slechts een indicatie voor wat komen gaat.

Verzoeken tot het wijzigen van geplande wedstrijden
Dit kan alleen via het wedstrijdsecretariaat. De coach van het betreffende team dient ten minste drie weken voorafgaand aan de speeldatum het verzoek in te dienen. Denk hierbij met name aan de meivakantie en excursies met school. Een wedstrijd verplaatsen kan alleen naar een eerdere datum en zowel tegenstander als de bond moeten hiermee akkoord gaan. In geen geval wordt zelf contact opgenomen met een andere vereniging.

DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER (DWF).

Na een zeer succesvolle introductie in het district Midden Nederland, Noord Holland en district Noord Nederland gaan ook wij over op het Digitale Wedstrijdformulier (DWF) voor bijna alle jongste jeugd wedstrijden.

Werkwijze:
Na de wedstrijd moet je samen met de tegenstander met een telefoon (iphone of android of laptop) inloggen op de site: www.mhcdedommel.nl/formulier. Daarna log je in met de inloggegevens die per email en sms eenmalig naar de coach worden opgestuurd en volg je de schermen volgens de handleiding.

Zorg er dus vandaag nog voor dat jou gegevens goed staan ingevuld in LISA.

Daarna logt de gastclub in met zijn clubnaam en inloggegevens en doorloopt ook de schermen. Niets meer invullen en inleveren! Ook bij uitwedstrijden gaat het zo eenvoudig.  

Tip: Bewaar je gekregen inloggegevens bijvoorbeeld bij contactpersonen in je telefoon, want die zijn iedere week nodig en krijg je maar 1 keer per SMS.

Mogelijke vragen:
1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt?
Antwoord: Nee.
 
2. Wanneer moet het digitale formulier ingevuld worden?
Antwoord: Bij voorkeur meteen na wedstrijd, maar uiterlijk zondagmiddag 17.00 uur.
 
3. Ik heb geen smartphone, wat nu?
Antwoord: Het invullen kan ook per PC vanaf huis.
 
Op de wedstrijdtafel staat tijdens de pilot geen PC. De ervaring leert dat er altijd wel iemand een smartphone heeft langs het veld of in het clubhuis.

4. Is het DWF voor iedereen?
Antwoord: Het DWF is (nog) niet voor alle elftalwedstrijden.
Scheidsrechterscommissie
Zorg ervoor dat je altijd je scheidsrechterskaart bij je hebt
De Scheidsrechterscommissie richt zich op de opleiding en begeleiding van clubscheidsrechters en zorgt ervoor dat bij wedstrijden voldoende scheidsrechters worden ingedeeld.    

Opleiding en begeleiding

Volgens de regels van de KNHB dient ieder senior lid in het bezit te zijn van een scheidsrechterkaart. Uitgangspunt is dat je alleen ‘seniorenlid'  kunt worden als je in het bezit bent van een scheidsrechterskaart of de intentie hebt deze binnen een jaar te gaan halen.
Jaarlijks wordt een scheidsrechterscursus gegeven, waar de A en B-leden gratis aan deel kunnen nemen. Ook seniorleden, die nog niet in het bezit zijn van een kaart, worden uitgenodigd om aan deze cursus deel te nemen. Indien de leden het wenselijk achten, of als de scheidsrechterscommissie gerede twijfel heeft over de kwaliteit van haar scheidsrechters, dan wordt een opfriscursus georganiseerd, waar leden aan deel kunnen nemen.     

Het leiden van wedstrijden

De senioren teams fluiten naar evenredigheid een aantal zaterdagen per jaar. De Scheidsrechters van A en B-Jeugd fluiten alleen op zaterdag en leiden wedstrijden van de junioren B, C en D. De C en D-junioren treden op als spelleider bij de jongste jeugd. Indien een spelleider of scheidsrechter niet aanwezig kan zijn op de datum, dat hij/zij een wedstrijd moet leiden, dan zorgt de spelleider/scheidsrechter zelf voor vervanging.      

Spelleider zaterdag

De wedstrijden van de zes- en achttallen worden in principe geleid door junioren zonder scheidsrechterskaart. Zo leren zij spelenderwijs scheidsrechter te worden.

De namen van de spelleiders, die zijn aangewezen om te fluiten, worden bekend gemaakt op de website. Iedere spelleider wordt geacht via de website te controleren wanneer hij/zij een wedstrijd moet leiden. Tevens krijgt de wedstrijdleider als geheugensteun een email. Geen email ontvangen is geen excuus om niet te komen. Indien een spelleider voor de eerste keer niet komt opdagen dan betekent dit dat hij/zij een extra wedstrijd moet leiden. Indien men voor de tweede keer niet verschijnt betekent dit 1 wedstrijd schorsing.

Scheidsrechter op zaterdag
De wedstrijden van de elftallen junioren worden in principe gefloten door A en B-junioren en senioren met een scheidsrechterkaart. De namen van de aangewezen scheidsrechters worden bekend gemaakt op de website. Iedere scheidsrechter wordt geacht via de website te controleren wanneer hij/zij moet fluiten. Door seniorenteams de mogelijkheid te bieden om, voorafgaand aan een competitiehelft, aan te geven wie komt fluiten hopen we op een 100% opkomst. Tevens krijgt de zaterdagscheidsrechter als geheugensteun een email. Geen email ontvangen is geen excuus om niet te komen.

Indien een scheidsrechter voor de eerste keer niet komt opdagen dan betekent dit dat hij/zij een extra wedstrijd moet leiden. Indien men voor de tweede keer niet verschijnt betekent dit 1 wedstrijd schorsing.

Scheidsrechter zondag
Op de website wordt wekelijks aangegeven welke scheidsrechters moeten fluiten. Indien men niet komt opdagen als scheidsrechter, dan fluit degene die verzaakt, zijn volgende eigen wedstrijd. Een uitzondering hierop zijn de spelers van heren 1 en dames 1. Zij fluiten een andere wedstrijd.