Je bent hier: MHC de DommelHockeyArbitrage
 
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
Clubcompetitie
1.     JD1
2.     DVA
3.     MB1
4.     MC2
5.     JB1

Hele clubcompetitie
MHC de Dommel
M.H.C. de Dommel
Zegenwerp 1a
5271 NC Sint Michielsgestel
Telefoon Clubhuis 073-5512072
www.mhcdedommel.nl
 
Postadres:
Heesakkerstraat 52
5271 CC  Sint-Michielsgestel
[email protected]
Arbitrage 

emailadres: [email protected] 

Scheidsrechterscommissie
Zorg ervoor dat je altijd je scheidsrechterskaart bij je hebt
De Scheidsrechterscommissie richt zich op de opleiding en begeleiding van clubscheidsrechters en zorgt ervoor dat bij wedstrijden voldoende scheidsrechters worden ingedeeld.

 

Opleiding en begeleiding
Volgens de regels van de KNHB dient ieder senior lid in het bezit te zijn van een scheidsrechterkaart. Uitgangspunt is dat je alleen ‘seniorenlid' kunt worden als je in het bezit bent van een scheidsrechterskaart of de intentie hebt deze binnen een jaar te gaan halen.
Jaarlijks wordt een scheidsrechterscursus gegeven, waar de A en B-leden gratis aan deel kunnen nemen. Ook seniorleden, die nog niet in het bezit zijn van een kaart, worden uitgenodigd om aan deze cursus deel te nemen. Indien de leden het wenselijk achten, of als de scheidsrechterscommissie gerede twijfel heeft over de kwaliteit van haar scheidsrechters, dan wordt een opfriscursus georganiseerd, waar leden aan deel kunnen nemen.

 

Het leiden van wedstrijden
De senioren teams fluiten naar evenredigheid een aantal zaterdagen per jaar. De Scheidsrechters van A en B-Jeugd fluiten alleen op zaterdag en leiden wedstrijden van de junioren B, C en D. De C en D-junioren treden op als spelleider bij de jongste jeugd. Indien een spelleider of scheidsrechter niet aanwezig kan zijn op de datum, dat hij/zij een wedstrijd moet leiden, dan zorgt de spelleider/scheidsrechter zelf voor vervanging.

 
Spelleider zaterdag
 
De wedstrijden van de zes- en achttallen worden in principe geleid door junioren zonder scheidsrechterkaart. Zo leren zij spelenderwijs scheidsrechter te worden.
 

De namen van de spelleiders, die zijn aangewezen om te fluiten, worden bekend gemaakt op de website. Iedere spelleider wordt geacht via de website te controleren wanneer hij/zij een wedstrijd moet leiden. Tevens krijgt de wedstrijdleider als geheugensteun een email. Geen email ontvangen is geen excuus om niet te komen. Indien een spelleider voor de eerste keer niet komt opdagen dan betekent dit dat hij/zij een extra wedstrijd moet leiden. Indien men voor de tweede keer niet verschijnt betekent dit 1 wedstrijd schorsing.

 
Scheidsrechter op zaterdag
 
De wedstrijden van de elftallen junioren worden in principe gefloten door A en B-junioren en senioren met een scheidsrechterkaart. De namen van de aangewezen scheidsrechters worden bekend gemaakt op de website. Iedere scheidsrechter wordt geacht via de website te controleren wanneer hij/zij moet fluiten.  Tevens krijgt de zaterdagscheidsrechter als geheugensteun een email. Geen email ontvangen is geen excuus om niet te komen.

Indien men niet komt opdagen als scheidsrechter, dan regelt degene die verzaakt, voor de eerstvolgende thuiswedstrijd zelf de scheidsrechters. Dit zijn scheidsrechters van de club met kaart.

Scheidsrechter zondag
Op de website wordt wekelijks aangegeven welke scheidsrechters moeten fluiten,

Indien men niet komt opdagen als scheidsrechter, dan regelt degene die verzaakt, zelf de scheidsrechters voor de eersvolgende thuiswedstrijd.
 
Een uitzondering hierop zijn de spelers van heren 1 en dames 1. Zij fluiten een andere wedstrijd.

 

 
Brieven van de Voorzitter
Er zijn nog geen brieven van de voorzitter.
Vandaag jarig
  • Dries van Acker
  • Rosalie Toenbreker
Uitslagen
D1 MHC Udenhout D1 2-1
DVA HC Mierlo DA 8-1
DVB Venlo DA 1-4
H1 V.M.H.& C.C. M.O.P. H1 5-8
H2 Hockeyclub 's-Hertogenbosch H11 2-3
HVA Mixed Hockey Club Heesch HA 1-3
HVB MHCD HB 2-3
DJ1 HC Waalwijk DJ1 1-6
DJ2 Oss DJ1 1-5
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen