Je bent hier: MHC de DommelHockeyArbitrage
 
Mededelingen
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
Clubcompetitie
1.     MB1
2.     DVA
3.     MC2
4.     JB1
5.     Heren 2

Hele clubcompetitie
MHC de Dommel
M.H.C. de Dommel
Zegenwerp 1a
5271 NC Sint Michielsgestel
Telefoon Clubhuis 073-5512072
www.mhcdedommel.nl
 
Postadres:
Dorpstraat 22 A
5293 AN GEMONDE
[email protected]
Arbitrage 

emailadres: [email protected] 

Scheidsrechterscommissie
Zorg ervoor dat je altijd je scheidsrechterskaart bij je hebt
De Scheidsrechterscommissie richt zich op de opleiding en begeleiding van clubscheidsrechters en zorgt ervoor dat bij wedstrijden voldoende scheidsrechters worden ingedeeld.

 

Opleiding en begeleiding
Volgens de regels van de KNHB dient ieder senior lid in het bezit te zijn van een scheidsrechterkaart. Uitgangspunt is dat je alleen ‘seniorenlid' kunt worden als je in het bezit bent van een scheidsrechterskaart of de intentie hebt deze binnen een jaar te gaan halen.
Jaarlijks wordt een scheidsrechterscursus gegeven, waar de A en B-leden gratis aan deel kunnen nemen. Ook seniorleden, die nog niet in het bezit zijn van een kaart, worden uitgenodigd om aan deze cursus deel te nemen. Indien de leden het wenselijk achten, of als de scheidsrechterscommissie gerede twijfel heeft over de kwaliteit van haar scheidsrechters, dan wordt een opfriscursus georganiseerd, waar leden aan deel kunnen nemen.

 

Het leiden van wedstrijden
De senioren teams fluiten naar evenredigheid een aantal zaterdagen per jaar. De Scheidsrechters van A en B-Jeugd fluiten alleen op zaterdag en leiden wedstrijden van de junioren B, C en D. De C en D-junioren treden op als spelleider bij de jongste jeugd. Indien een spelleider of scheidsrechter niet aanwezig kan zijn op de datum, dat hij/zij een wedstrijd moet leiden, dan zorgt de spelleider/scheidsrechter zelf voor vervanging.

 
Spelleider zaterdag
 
De wedstrijden van de zes- en achttallen worden in principe geleid door junioren zonder scheidsrechterkaart. Zo leren zij spelenderwijs scheidsrechter te worden.
 

De namen van de spelleiders, die zijn aangewezen om te fluiten, worden bekend gemaakt op de website. Iedere spelleider wordt geacht via de website te controleren wanneer hij/zij een wedstrijd moet leiden. Tevens krijgt de wedstrijdleider als geheugensteun een email. Geen email ontvangen is geen excuus om niet te komen. Indien een spelleider voor de eerste keer niet komt opdagen dan betekent dit dat hij/zij een extra wedstrijd moet leiden. Indien men voor de tweede keer niet verschijnt betekent dit 1 wedstrijd schorsing.

 
Scheidsrechter op zaterdag
 
De wedstrijden van de elftallen junioren worden in principe gefloten door A en B-junioren en senioren met een scheidsrechterkaart. De namen van de aangewezen scheidsrechters worden bekend gemaakt op de website. Iedere scheidsrechter wordt geacht via de website te controleren wanneer hij/zij moet fluiten.  Tevens krijgt de zaterdagscheidsrechter als geheugensteun een email. Geen email ontvangen is geen excuus om niet te komen.

Indien men niet komt opdagen als scheidsrechter, dan regelt degene die verzaakt, voor de eerstvolgende thuiswedstrijd zelf de scheidsrechters. Dit zijn scheidsrechters van de club met kaart.

Scheidsrechter zondag
Op de website wordt wekelijks aangegeven welke scheidsrechters moeten fluiten,

Indien men niet komt opdagen als scheidsrechter, dan regelt degene die verzaakt, zelf de scheidsrechters voor de eersvolgende thuiswedstrijd.
 
Een uitzondering hierop zijn de spelers van heren 1 en dames 1. Zij fluiten een andere wedstrijd.

 

 
Hoofdsponsors

Brieven van de Voorzitter
Er zijn nog geen brieven van de voorzitter.
Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Uitslagen
D1 MHCV D1 1-7
DVA HTCSON Hockey DA 7-0
DVB HV Weert DA 2-16
H1 Tegelen H1 0-3
H2 SMHC De Hopbel H6 3-2
HVA HC Oirschot HA 1-2
HVB Were Di Tilburg HC 2-0
DJ2 HC Eindhoven DJ2 4-1
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen